09-12-2016 t/m 03-06-2017: De dingen die voorbij gaan

Van 9 december 2016 tot 4 juni 2017 exposeert Casper Faassen zijn fotografische serie genaamd ‘De dingen die voorbij gaan’ in het Japanmuseum Sieboldhuis. Voor deze tentoonstelling is de kunstenaar gevraagd nieuw werk te maken. Kenmerkend voor Casper Faassen zijn een sterke lijnvoering, een prachtig lichtspel en een continu vernieuwende toepassing van materialen, technieken en disciplines zoals fotografie, schilderkunst, grafiek en beelden.

De huidige tentoonstelling is volledig geïnspireerd op de Japanse prentkunst, en dan met name de bijin (mooie vrouwen) in de prenten van Utagawa Kunisada. Het resultaat zijn prachtige melancholieke beelden die vertrouwde onderwerpen uit de Japanse cultuur weergeven. Aziatische vrouwen in luxe kimono’s, dwarrelende sneeuwvlokken en bloeiende kersenbloesem. De werken zijn opgebouwd uit verschillende lagen schilderkunst en fotografie. Verdwijnen en verschijnen vormt hierin de rode draad. De laag craquelé waarmee de tijd aan het werk is toegevoegd, benadrukt het contrast tussen schoonheid en verval.

Het werk van Casper Faassen is de afgelopen jaren tentoongesteld op verschillende internationale kunstbeurzen en musea zoals Fotografiska Stockholm, het Frans Hals Museum en het Dordrechts Museum. Deze tentoonstelling doet er niet voor onder en is zeker een bezoek waardig. Maak er een heerlijk weekend weg van en reserveer meteen uw plekje bij City Hotel Nieuw Minerva, op loopafstand van het Sieboldhuis.