14-04-2017 t/m 17-09-2017: COOL JAPAN – Wereldwijde fascinatie in beeld

 

Photo credits: Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde presenteert van 14 april t/m 17 september 2017 een hedendaagse en indrukwekkende tentoonstelling omtrent de wereldberoemde iconen van de Japanse beeldcultuur. Want Japan is wel degelijk een wereldwijde fascinatie te noemen. Bekend om haar eeuwenoude tradities en tegelijkertijd hip and happening met de meest innovatieve en opvallende visuele uitingen. Want waar komt Pokémon, Hello Kitty, robots en samoerai vandaan? Precies!

COOL JAPAN brengt alles bij elkaar. Kunst van onder meer Katsushika Hokusai en Matsuura Hiroyuki, Japanse popcultuur, manga’s, anime’s en games, herkenbare Japanse horror en de superzoete fashion uit de straten van Tokyo. En er is niet alleen veel te zien hier, maar ook veel te beleven en doen. Lees een van de vele manga’s, speel op de nieuwste game computers, of kom langs tijdens een van de evenementen.

Geniet van een spectaculair vormgegeven tentoonstelling en sluit de dag af met een diner bij Victor Russo om vervolgens uit te rusten op een van de comfortabele kamers van City Hotel Nieuw Minerva. Gelegen in het bruisende centrum van Leiden.