25 november t/m 7 januari: Winter Wonder Weken

Van 25 november t/m 7 januari vinden de Leidse Winter Wonder Weken weer plaats. Na de komst van de Sint kunnen de kids hun eigen pietendiploma verdienen en de pakjesboot bezoeken. Maar December biedt meer. Tijdens de feestmaand zal er ook een lichtjesparade zijn, een drijvende kerstmarkt en wordt het Hooglandse Kerkplein omgetoverd tot het Hooglandse Kerstplein.

En wat zijn de Winter Wonder Weken zonder een echte schaatsbaan? Precies. In Leiden kun je van 8 december tot 7 januari het ijs op, en wel op een daadwerkelijke gracht! Hier kun je mee doen aan een familietoernooi, het curling toernooi of zelfs de silent disco. De genoemde drijvende kerstmarkt is de enige in ons land, en biedt behalve 86 chalets ook een gezellig café met de nodige live-acts. Dat belooft veel pret (van 15 t/m 27 december). Ook kun je vanaf de kerstmarkt haven de ronvaartboot instappen. Geniet van een winterse boottocht door de stad met een glaasje Glühwein of een heerlijke kop warme chocolademelk. Genoeg te ontdekken dus!

Te midden van deze happening ligt City Hotel Nieuw Minerva. Vanaf hier kijk je in principe uit op de kerstmarkt en de schaatsbaan! Mocht je dus echt in winterse sferen willen komen, verzeker uzelf dan van een heerlijke kamer.