HISTORIE

In 1945 werd het café een hotel-restaurant, en in de loop van vele jaren is dit uitgegroeid tot een hotel met 35 unieke kamers in zes statige grachtenpanden.
De historische grachtenpanden hebben allemaal hun eigen geschiedenis en de inrichting van de kamers sluit hier prachtig bij aan. Natuurlijk zijn de kamers voorzien van alle moderne gemakken die u in een driesterrenhotel kunt verwachten.

Rond 1830 heeft de grondlegger van huidige Nederlandse democratie, J.R. Thorbecke, een tijdlang in één van de panden gewoond.
In de ‘Deftige Kamer’ staat een bed waarin Lodewijk Napoleon heeft geslapen. Hij was de jongere broer van keizer Napoleon I en de vader van de latere keizer Franse keizer Napoleon III.

Na de Tweede Wereldoorlog nam Engeltje Favier het Leidse café Klein Minerva over. Ze veranderde het café in een hotel-restaurant met de naam Nieuw Minerva. In de loop der jaren is het hotel uitgegroeid tot in totaal 6 grachtenpanden.

In 1983 werd het hotel overgenomen door Ton Toussaint. Inmiddels wordt het hotel geleid door haar zoon Kees Bos, samen met zijn partner Katinka.
Anno 2019 beschikt City Hotel Nieuw Minerva over 35 unieke hotelkamers, een sfeervolle vergaderzaal en een gezellige bar.

BOEK DE
LAAGSTE PRIJS!
GET THE
BEST RATE!
GET THE
BEST RATE!

ALTIJD DE LAAGSTE PRIJS!

Nieuw Minerva Loyalty Club:

  • Inloggen via email, Facebook of Google Account
  • Ontvang direct korting & speciale aanbieding