Hotel Informatie

City Hotel Nieuw Minerva is een hotel in een authentiek 16e eeuws grachtenpand, gelegen aan de Oude Rijn in hartje Leiden op loopafstand van winkels, restaurants, musea en station. Het historische karakter is terug te vinden in de unieke hotelkamers en suites. Als lid van de Nieuw Minerva Loyalty Club, profiteert u direct van korting op de kamerprijs.
Wij volgen de RIVM-richtlijnen rondom het corona-virus zodat uw verblijf zo veilig mogelijk verloopt!

24/7 Receptie / Check-in 14:00  / Check-out 11:00 / Gratis WiFi in alle kamers en hotel / Vergaderruimte / Bar / Huisdieren welkom (toeslag en op basis van beschikbaarheid)

Historie

Hotel Nieuw Minerva kent een lange en rijke geschiedenis. De panden stammen uit de 16e eeuw en zijn lang in gebruik geweest als pakhuis. In wat nu de ontbijtzaal is, was in de 19e eeuw een biergroothandel met café gevestigd.

Bar

Wij verwelkomen u graag in ons restaurant, waar u kunt genieten van een eenvoudige lunch of onze kleine menukaart. In onze bar serveren wij naast drankjes ook snacks.

Ons traditionele ontbijtbuffet zorgt voor een goed begin van uw dag. Het ontbijtbuffet kost € 12,50 per persoon per nacht.

FAQ – Veelgestelde Vragen

Beschikt het hotel over een lift?

Omdat ons pand monumentenstatus heeft, is het helaas niet mogelijk een lift te installeren. Onze ervaring is dat de trappen breed genoeg zijn met voldoende houvast. Onze medewerkers helpen u natuurlijk graag met uw baggage.

Heeft het hotel een bar?

Ja, ons hotel heeft een bar. Deze is 24/7 geopend.

Heeft het hotel een business centre of print/copy service?

Het is mogelijk kopiëen of prints te laten maken via de Front Office.

Heeft het hotel vergaderfaciliteiten?

Onze vergaderzaal Blauwe Zaal is ingericht in oud-Hollandse stijl en biedt plaats aan maximal 20 personen. Er is veel daglicht, WiFi, een draadloze beamer (click share), flipover en een Nespresso koffiemachine.

Mag ik in het hotel roken?

Wij zijn een volledig niet-roken hotel.

Hoe laat kan ik inchecken en moet ik uitchecken?

Inchecken is mogelijk vanaf 14.00 uur.
Uitchecken is tot uiterlijk 11.00 uur.

Kan ik na uitchecken mijn bagage in het hotel achterlaten?

U kunt uw bagage bij ons achterlaten, informeert u bij onze receptie.

Kan ik een fiets huren bij het hotel?

Wij kunnen traditionele fietsen en elektrische fietsen voor u verzorgen. Wij verzoeken u dit minimaal 2 dagen voor aankomst aan ons door te geven, zodat wij de fiets op tijd voor u hebben klaarstaan.

Kan ik voor 14:00 uur inchecken of mijn bagage achterlaten?

U kunt voor 14.00 uur inchecken. Mocht uw kamer nog niet beschikbaar zijn, dan kunt u uw bagage bij ons in bewaring geven.

Kan ik kaartjes kopen bij de receptie?

U kunt bij ons terecht voor diverse musea en bezienswaardigheden in Leiden en omstreken. Neemt u contact op met onze receptie voor de mogelijkheden.

BOEK DE
LAAGSTE PRIJS!
GET THE
BEST RATE!
GET THE
BEST RATE!

ALTIJD DE LAAGSTE PRIJS!

Nieuw Minerva Loyalty Club:

  • Inloggen via email, Facebook of Google Account
  • Ontvang direct korting & speciale aanbieding