HISTORIE

Na de Tweede Wereldoorlog begon Engelbertha Favier een cafe in een klein zestiende eeuws pakhuis, gelegen aan één van de Leidse grachten. Het cafe kreeg de naam Klein Minerva, een vernoeming naar de naastgelegen Leidse studentenvereniging Minerva. In de loop der jaren is het cafe en hotel uitgebreid met zes grachtenpanden en omgevormd tot een geheel. In 1985 ontving Engelbertha een gouden gedenkspeld van het gemeentebestuur van Leiden voor uitmuntend ondernemerschap.

In het jaar 1830 was Johan Rudolph Thorbecke bewoner van een van de grachtenpanden. Een jaar later werd hij benoemd tot hoogleraar diplomatie moderne geschiedenis aan de Universiteit in Leiden. In het jaar 1848 was Thorbecke, als voorzitter van de Grondwetscommissie, de grondlegger van de Nederlandse parlementaire democratie.

Niet alleen het pand brengt de nodige historie met zich mee. In de ‘Deftige Kamer’ staat een bed waarin Lodewijk Napoleon heeft geslapen. Hij was de jongere broer van keizer Napoleon I en de vader van de latere keizer Franse keizer Napoleon III. In de periode 1806-1810 was hij koning van Holland.

In 1983 werd het hotel overgenomen door Ton Toussaint. Sinds 2000 staan de kinderen van Ton, Jet en Kees Bos, aan het hoofd van het hotel. Anno 2014 beschikt City Hotel Nieuw Minerva over 38 unieke hotelkamers, 2 multifunctionele zalen, een restaurant en een bar.

BOEK DE
LAAGSTE PRIJS!
GET THE
BEST RATE!
GET THE
BEST RATE!

ALTIJD DE LAAGSTE PRIJS!

Nieuw Minerva Loyalty Club:

  • Inloggen via email, Facebook of Google Account
  • Ontvang direct korting & speciale aanbieding