18 & 19 mei 2019 mei is het weer zover. De stad staat in het teken van de Leiden Marathon! Behalve de indrukwekkende marathon (van ongeveer 42 km) door de stad, zijn er ook genoeg activiteiten voor de iets minder getrainde mensen onder ons.

Op 18 mei vindt de wandel marathon plaats. Uiteraard ook een behoorlijke afstand, maar deze hoeft niet binnen 6 uur afgerond te zijn! Bovendien zijn er ook nog ‘light versies’: de halve wandel marathon en de 10 km wandelroute.

Hardlopen doen we pas echt op zondag 19 mei! In de ochtend gaat de marathon van start Deze happening is niet alleen leuk om aan deel te nemen, maar ook om te aanschouwen. De gehele stad wordt omgetoverd tot een hardloopbaan met de nodige muziek en gezelligheid. Maar daar houdt het niet bij op. Behalve de marathon worden er ook andere hardlooproutes aangeboden. Variërend van de halve marathon tot aan 10km en 5km. de 5km vindt stiekem al een dag eerder plaats. Of laten we zeggen een avond eerder, want dit is de nightrun. Het hoogtepunt van de eerste feestelijke dag.

In het hart van Leiden ligt City Hotel Nieuw Minerva. De ideale plek om na een intensieve dag uit te rusten en toch de Leidse sfeer optimaal te proeven. Voor het marathonweekend is er een speciale aanbieding samengesteld: het Leiden Marathon Package.