Leiden

In totaal telt Leiden ruim 2800 monumenten. De binnenstad is uitermate geschikt om zelf wandelend te ontdekken. Met meer dan duizend winkels en horeca in het centrum, is Leiden een winkelstad bij uitstek. Het nabijgelegen Pieterskwartier bestaat uit vijftig straatjes, steegjes en hofjes met meer dan honderd kleine zaken. In het centrum van dit winkelgebied staat de prachtige Pieterskerk. Elke woensdag en zaterdag is er een gezellige markt langs de Nieuwe Rijn.

Winkelen in Leiden

De twee grootste winkelstraten van Leiden bevinden zich op een steenworp afstand van het hotel. De Haarlemmerstraat is een ruim 1 kilometer lange winkelstraat met veel grote winkelketens. De Breestraat staat onder andere bekend om haar diversiteit aan winkels, cafés en restaurants.
Het nabijgelegen Pieterskwartier bestaat uit vijftig straatjes, steegjes en hofjes met meer dan honderd kleine zaken. In het centrum van dit winkelgebied staat de prachtige Pieterskerk. Elke woensdag en zaterdag is er een gezellige markt langs de Nieuwe Rijn.

Cultuur in Leiden

Leiden heeft een monumentale binnenstad met ruim 2800 monumenten. Daarnaast is er een fantastisch aanbod van musea. De meesterwerken van Rembrandt en Lievens, een reis door het menselijk lichaam (Corpus) en een museum vol natuur (Naturalis) zijn slechts voorbeelden van het veelzijdige en bijzondere aanbod. Met de Leidse Schouwburg (oudste schouwburg van Nederland) en de Stadsgehoorzaal Leiden is er een afwisselend programma van toneel, dans, cabaret en musicalconcerten.

Rondvaart Leiden

Maak een boottochtje door Leiden. Vaar langs de musea, de Leidse hofjes en de vele historische gebouwen met prachtige gevels. Van april tot en met oktober zijn er dagelijks rondvaarten.

 • ADRES

  City Hotel Nieuw Minerva
  Boommarkt 23
  2311 EA Leiden

 • TELEFOON

  00 31 (0)71-5126358

Fietsroutes

Fietsen door de duinen

Ontdek Leiden langs het water

Katwijk, Rijnsburg en Leiden

BOEK DE
LAAGSTE PRIJS!
GET THE
BEST RATE!
GET THE
BEST RATE!

ALTIJD DE LAAGSTE PRIJS!

Nieuw Minerva Loyalty Club:

 • Inloggen via email, Facebook of Google Account
 • Ontvang direct korting & speciale aanbieding